Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania

UMCS

  • Rok wydania: 2019
  • Oprawa: Miękka
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
42,50 PLN
Nasza cena
33,55 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł



Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany. Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza

Szczegóły

Tytuł: Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
Autor: Aleksandra Kowalska
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788322792025
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 300
Oprawa: Miękka
Waga: 0.575 kg

Recenzje