Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.
Szczegóły
Tytuł: Technologia żywności 1Autor: Mieczysław Dłużewski
Wydawnictwo: WSiP
Seria: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
Kod paskowy: 9788302078477
ISBN: 978-83-02-07847-7
Kategoria: Podręczniki
Technikum » Klasa 1
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Podręcznik
Języki: polski
Rok wydania: 2008
Ilość stron: 240
Format: 16.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.355 kg