Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych, którzy kształcą się w zawodzie kelner. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.9 (Wykonywanie usług kelnerskich).
Publikacja to obszerne, ilustrowane repetytorium wiedzy. Zawiera 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu z kluczem odpowiedzi, 5 zadań do części praktycznej wraz z przykładowymi rozwiązaniami oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Treści dotyczą między innymi: stanowiska pracy kelnera, systemów i zasad obsługi kelnerskiej, opracowywania karty menu, przyjmowania i rejestrowania zamówień, zasad nakrywania stołu, sztuki podawania potraw i napojów, zwyczajów żywieniowych różnych narodów oraz sztuki barmańskiej.
Publikacja to obszerne, ilustrowane repetytorium wiedzy. Zawiera 5 zestawów testów do części pisemnej egzaminu z kluczem odpowiedzi, 5 zadań do części praktycznej wraz z przykładowymi rozwiązaniami oraz wstęp opisujący zasady obowiązujące podczas przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje w zawodzie. Treści dotyczą między innymi: stanowiska pracy kelnera, systemów i zasad obsługi kelnerskiej, opracowywania karty menu, przyjmowania i rejestrowania zamówień, zasad nakrywania stołu, sztuki podawania potraw i napojów, zwyczajów żywieniowych różnych narodów oraz sztuki barmańskiej.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa (PL)
tel: 801220555
email: wsip@wsip.com.pl
Szczegóły
Tytuł: Repetytorium i testy egzaminacyjne. Kelner. Kwalifikacja T.9. Egzamin zawodowyAutor: Piotr Dominik
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302150333
Kategoria: Podręczniki
Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: Repetytorium
Rok wydania: 2015
Ilość stron: 152
Oprawa: miękka