Autor przedstawia kompletny poradnik przygotowywania wszelkiego rodzaju kiełbas: wołowych i wieprzowych, w osłonkach i bez, drobiowych i z dziczyzny, wędzonych, fermentowanych i wielu innych. Podaje dokładne instrukcje, jak mielić mięso, napełniać osłonki, wędzić i doprawiać kiełbasy. Książka zawiera rozdziały poświęcone wyposażeniu, bezpieczeństwu żywności oraz metodom parzenia i wędzenia kiełbas. Znajdziesz tu przepisy na kiełbasę polską, a także na kiełbaski wiedeńskie, niemiecką bratwurst, grecką laukonikę, chorizo, salami i wiele innych ? w sumie 100 różnych przepisów na kiełbasy.
Nigdzie tego nie znajdziesz. Każdy, kto poważnie myśli o domowym wyrobie kiełbas, po prostu połknie tę książkę.
Książka ta to wspaniały i przyjazny poradnik, godny polecenia wszystkim ambitnym amatorom.
Szczegóły
Tytuł: Domowe kiełbasyPodtytuł: 100 najlepszych przepisów
Autor: Warren R. Anderson
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377737071
Tytuł oryginału: Mastering the craft of making sausage
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Chodkowska-Gyurics Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 256
Format: 16.7x23.3
Oprawa: Miękka
Waga: 0.475 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Multico
Wędzenie ryb
AA
Mięso i inne przysmaki z ogniska
Multico
Kociołkowanie po polsku
Studio Emka
Domowy wyrób wędlin
Arystoteles
Vege kociołkowanie
Sprawdzone przepisy
Sprawdzone przepisy
Studio Emka