"Włochy są jak tort wysoki do nieba. Żeby skosztować jego warstw nasączonych przeszłością, potrzeba cicerone na miarę Bartka Kieżuna. Smakosz i erudyta zabiera nas w podróż, w której historia, sztuka i kulinaria prowadzą do źródeł smaku." Daria Pawlewska, redaktorka naczelna magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK "Bartek Kieżun napisał niezwykle pięknie i mądrze o moim kraju. Żałuję, że książka nie może przekazać bezpośrednio smaku i aromatu opisywanych potraw, ale po to trzeba pojechać do Włoch, do czego Italia do zjedzenia znakomicie zachęca." Tessa Capponi-Borawska "Wszystko jest tu autentyczne, sprawdzone, widziane i smakowane. Italia do zjedzenia jest zwiastunem nowej, nie sztampowej kuchni włoskiej" Bartek prezentuje dania, o których pewnie nawet niektórzy Włosi nie mają pojęcia, a także śmiałe, autorskie modyfikacje znanych przepisów. Książkę dosłownie pochłonąłem." Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska
Szczegóły
Tytuł: Italia do zjedzeniaAutor: Bartek Kieżun
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788328046962
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 288
Format: 21.5x28.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 1.262 kg
Recenzje
Informacje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb
Multico
Wędzenie ryb
AA
Mięso i inne przysmaki z ogniska
Multico
Kociołkowanie po polsku
Studio Emka
Domowy wyrób wędlin
Arystoteles
Vege kociołkowanie
Sprawdzone przepisy
Sprawdzone przepisy
Studio Emka